Атол Каафу (Північний Мале)

Атолл Каафу, або Північний Мале, включає в себе 8 рибальських та 27 курортних островів, будучи головним і самим туристичним в Мальдівській Республіці. Найближчі до столиці острівці відведені під аеропорт, птахофабрику, завод кока-коли, зберігання запасів палива та інші особливі потреби.

Туристичні острови Північного Мале:
Барос (Baros) — крихітний зелений острів у формі півкола, духмяний ароматами квітучих садів і пропонує гостям 55 комфортних бунгало в казковій лагуні з дерев’яними терасами, сидячи на яких так приємно милуватися заходом сонця. Бездоганний сервіс, ресторан і маса розваг також до ваших послуг. Тут можна покататися на водних лижах, а з північного боку, в декількох метрах від берега, розташований риф, до якого легко дістатися вплав. Острів довжиною 260 м, шириною 190 м., розташований в 16 км від Міжнародного аеропорту Мале. Трансфер займає 25 хвилин на катері. Готель Baros Maldives Resort.

Бодухіті (Boduhithi) — острів, де відпочивають виключно італійці. На острові приголомшлива кухня з величезним асортиментом паст і дивовижних рибних страв, різноманітні розваги, пляжний волейбол та аеробіка. Готель Coco Bodu Hithi.

Ваббінфару (Vabbinfaru) — 47 круглих бунгало класу «люкс» під покрівлею з пальмового листя розмістилися на пляжі і в саду, радуючи гостей абсолютно однаковими затишними номерами. Природна прохолода світлих кімнат, тераси з видом на простори океану і краси сусіднього острова, буяння зелені і оригінальний інтер’єр з масою красивих дрібничок … Чи це не рай? Тут відкрито чудовий ресторан — один з кращої трійки на Мальдівах, а масажний та косметичний spa-салон вважаються гордістю цього місця. Для любителів спорту пропонується безкоштовна риболовля, віндсерфінг, катамарани, дайвінг та водні лижі. Атмосфера в готелі дуже спокійна і романтична, основна публіка — закохані парочки. Готель Banyan Tree Vabbinfaru.

Бодубандос (Bodubandos) — Також називається просто Бандос — один з найбільших островів, що вмістили 220 бунгало на узбережжі серед тропічних дерев і кокосових пальм. Розташований він в 7 км від столиці — 45 хвилин поїздки на дхоні або 20 хвилин на катері. До ваших послуг 2 ресторани, бари і кафе, сувенірні лавки, безкоштовний дитячий сад, всі види спортивного відпочинку на воді, стрибки з парашутом, а також дайвінг-центр, який видає дипломи PADI, Сmas і SSI. Готель Bandos Maldives.

Гасфінолу (Gasfinolhu) — преміальний курорт на Мальдівах, де створені ідеальні умови для відпочинку: комфортабельне розміщення в віллах на пляжі або прямо на воді з власним басейном і виходом до океану, особистий дворецький, сніданки в номері, вечері на березі океану, королівський SPA, дайвінг для пар, кінотеатр під відкритим небом, планетарій, караоке. Острів розташованний в 30 км від Міжнародного аеропорту Мале. Трансфер до острова займає 15 хвилин на швидкісному катері. Готель Club Med Finolhu Villas.

Гіравару (Giraavaru) — Невеликий затишний, тихий та мальовничий острів з білосніжними пляжами, оточеними казково красивими коралами. Серед доступних розваг: водне сафарі, риболовля на заході сонця, водні лижі, катання на бананах, кайтсерфінг і віндсерфінг, прогулянки на катамарані, екскурсії на острови та в Мале.
У 20 метрах від берега знаходиться домашній риф. А в 15 хвилинах їзди на човні дони — печера Гіраавару (Giraavaru Cave), Куди Хаа, Вістря Акули, Голова Льва, Куди Фару і риф Кіккі. Трохи далі розташовані Чорний Кораловий Риф, Банановий Риф, скеля Бандос і місце аварії корабля Maldives Victory. Острів довжиною 260 м, шириною 130 м., розташований в 13 км від Міжнародного аеропорту Мале. Трансфер до острова займає 15 хвилин на катері. Готель Centara Ras Fushi Resort & Spa Maldives.

Іхуру (Ihuru) — Чудовий круглий острівець в неглибокій лагуні приваблює туристів жвавою атмосферою, італійською кухнею і розвагами. 45 індивідуальних бунгало, увінчаних пальмовим листям, чекають любителів снорклинга, віндсерфінгу, парашутного спорту і пляжного волейболу. До коралового рифу рукою подати, що несказанно радує дайверів. Близькість острова Ваббінфару зручна любителям spa-задоволень, а ось дискотеки і вечірня програма хороші саме тут. Готель Angsana Resort & Spa Maldives Ihuru.

Каніфінолу (Kanifinolhu) — За півгодини швидкісний катер домчить вас до цього місця з приголомшливими пляжами, широкою береговою лінією і казкової флорою. Відливи утворюють навколо острова мілину, що дозволяє прогулятися по піщаному дну. В серці Каніфінолу зростає гігантський віковий баньян, а під його розлогою кроною переплітаються піщані доріжки, що ведуть до ресторанів. Острів довжиною 800 метрів, шириною 150 метрів, розташований в 30 км від Міжнародного аеропорту Мале. Трансфер до острова займає близько 30 хвилин на швидкісному катері. Готель Club Med Кani.

Канухура (Kanuhuraa) — курорт, який обожнюють серфери, дайвери, романтичні пари і сім’ї з дітьми. Закохані обирають Cinnamon Dhonveli Maldives, щоб провести тут медовий місяць або організувати екзотичне весілля. Турботливі батьки цінують курорт за наявність дитячого клубу і басейну. Серфери вважають Cinnamon Dhonveli Maldives практично рідною домівкою: саме тут на початку 1970-х підкорював хвилі легендарний Тоні Хуссейн Хінд. Острів довжиною 410 м, шириною 140 м., розташований в 16 км від Міжнародного аеропорту Мале. Трансфер до острова займає 25 хвилин на катері. Готель Cinnamon Dhonveli Maldives.

Куда Бандос (Kuda Bandos) — затишний готель з домашньою атмосферою. Тут є все, щоб отримати задоволення від відпочинку: просторі стильні номери, чудові пляжі, велика кількість зелені і безліч розваг. Острів площею 40 000 кв.м., розташований в 7 км від Міжнародного аеропорту Мале. Трансфер до острова займає 10 хвилин на катері. Готель Malahini Kuda Bandos.

Кудахіті (Kuda hithi) — готель-острів, розташований в атолі Північний Мале. Білосніжні пляжі, пишна зелень тропічних садів, чудові вілли, спа-центр, тренажерний зал, басейни — все це буде належати виключно Вам, так як острів здається в оренду тільки цілком. До готелю Coco Bodu hithi трансфер займає 4 хвилинах їзди. Острів довжиною 250 м, шириною 80 м, розташований в 30 км від Міжнародного аеропорту Мале. Трансфер до острова займає 60 хвилин на катері. Готель Coco Prive Kuda Hithi Island.

Кудахура (Kudahuraa) — Одне з найбільш приголомшливих місць на Мальдівах, 38 бунгало над водою з номерами «люкс», виконані з дерева і обпаленої глини, 25 з них мають окремі басейни. Приймаєш ванну і здається, що до прозорої бірюзи лагуни можна дотягнутися рукою! Не менше 44 шикарних бунгало розташовані на березі, працюють три ресторани з різноманітною кухнею. Ідеальний варіант для відпочинку удвох. Відстань до міжнародного аеропорту Хулуле: 20 км. Трансфер: 25 хвилин на швидкісному катері. Розміри острова: 100 м x 750 м. Готель Four Seasons Resort Maldives.

Віхаманафуші (Vihamanaafushi) — безтурботний острів-курорт, що потопає в зелені тропічних садів. Його візитна картка — численні кокосові пальми, в честь яких він і отримав свою назву. Kurumba в перекладі означає «кокос». До місцевих пам’яток можна віднести розплідник з екзотичними орхідеями та домашній риф. Готель Kurumba Maldives.

Ланканфінолу (Lankanfinolhu) — острів-готель зачаровує своїм гармонійним виглядом, виступаючи органічною частиною тропічного пейзажу і лише доповнюючи, організовуючи і пов’язуючи воєдино його різні елементи: нескінченну блакить небес, прозорі лагуни, білосніжні пляжі і тропічну рослинність. Курортний спа-готель знаходиться в 20 хвилинах їзди на швидкісному катері від міжнародного аеропорту Мале. Готель Paradise Island Resort & Spa.

Ланкафуші (Lankanfushi) — ексклюзивний курорт, розташований на кораловому острові Ланкафуші посеред блискучої бірюзової гладі. Увага до деталей і турбота про навколишнє середовище — головний принцип, яким керується менеджмент Gili Lankanfushi Maldives. Гості готелю можуть насолоджуватися прогулянками по органічному саду, займатися серфінгом і дайвінгом. У 20 хвилинах їзди на катері знаходиться один з кращих серф-спотів на Мальдівах. А в 10 хвилинах — знаменитий на весь світ дайв-сайт Manta Point. Готель відзначений нагородами: Earthcheck Silver Certified 2018, N1 Hotel in Maldives and Top 5 Best Hotel in the World 2018 Trip Advisor Traveller`s Choice Award. Острів довжиною 720 м, шириною 200 м. Трансфер займає 20 хвилин на швидкісному катері. Готель Gili Lankanfushi Maldives 5*.

Лохіфуші (Lohifushi) — це незабутній відпочинок в тропічному раю на Мальдівах, в оточенні багатої рослинності і незайманих вод — острова серфінгу. Це порятунок для душі. Острів довжиною 800 м, шириною 400 м, розташований в 19 км від Міжнародного аеропорту Мале. Трансфер до острова займає 30 хвилин на швидкісному катері. Готель Adaaran Select Hudhuranfushi.

Макунуду (Makunudu) — Маленький, пишно квітучий острівець з 36 просторими бунгало вздовж берега. Приємний інтер’єр з прекрасним видом на пляж, барбекю, шведський стіл і атмосфера свята. Відпочивати тут дуже спокійно, але дорого. Багатьом острів може здатися нудним. Кораловий риф легко досягається вплав, є досить непогані місця для занурень, де зустрічається скат «морський диявол». Острів довжиною 930 м, шириною 200 м, розташований в 42 км від Міжнародного аеропорту Мале. Трансфер до острова займає 50 хвилин на швидкісному катері. Готель Makunudu Island.

Медуфінолу (Medhufinolhu) — Чарівний острів, що зберіг невинно чисту і дику природу.

Міруфенфуші (Meerufenfushi) — Улюблене місце німецьких туристів, один з найбільших Мальдівських островів. 136 дерев’яних будиночків та 31 бунгало на воді, чудовий вид на океан, казкова лагуна, 2 тенісних корти і прекрасний масажний салон Duniye Spa. Однак є одне, але: будиночки збудовані в ряд таким чином, що доводиться користуватися сусідською терасою. До рифа потрібно добиратися на човні. Готель Meeru Island Resort.

Накачафуші (Nakatchafushi) — Острів в центрі красивої лагуни на заході атолу, з двох сторін оточений піщаними мілинами. Гостей чекають 55 симпатичних круглих бунгало в оточенні запашної зелені. Відкрито три ресторани, але кухня не відрізняється вишуканістю. Основна маса відпочиваючих — німці та англійці. Готель Huvafen Fushi Maldives

Олахалі (Olhuhali) — замість бунгало з солом’яними дахами гостей чекають двоповерхові вілли, стилізовані під розкішні яхти. Резиденції мають персональні басейни і тераси на даху. Щоб опинитися на казковому пляжі, досить вийти за поріг комфортабельного люксу. Острів площею 60000 кв.м., розташований за 56 км від міжнародного аеропорту (Мале). Трансфер займає на швидкісному катері близько години часу. Готель LUX* North Male Atoll.

Тулагірі (Thulhaagiri) — На цьому острові округлої форми колись відкрився один з перших Мальдівських готелів. Густі зарості тропіків, а також широка берегова лінія зберегли первозданну чистоту, 59 бунгало потопають в буяння зелені і фарб природи. А як приємно в години заходу вечеряти в приголомшливому ресторані з вишуканою кухнею або потягувати коктейль в барі над водами лагуни! Доповнюють ідилію всі види водних розваг. Острів довжиною 400 метрів, шириною 200 метрів, розташований в 13 км від міжнародного аеропорту Хулуле (м Мале). Трансфер займає 25 хвилин на швидкісному катері. Готель Thulhaagiri Island Resort.

Фаруколуфуші (Farukolhufushi) — Улюблений туристами острів, а тому місця в готелі потрібно бронювати заздалегідь. Єдиний його мінус — щоденні рейси літаків і пропливають повз катери, але в цілому він дуже популярний серед європейців. Пляжі тут дивовижної краси, а місцеву кухню можна назвати легендарною! Індонезійський стиль симпатичних триповерхових будиночків, декор в темних тонах, а-ля Південно-Східна Азія та різноманітне дозвілля на свіжому повітрі чекають вас! Школа танців, каное, віндсерфінг і багато іншого — безкоштовно! Однак лагуна не зовсім підходить для снорклинга, але до коралового рифу організовані чартерні поїздки. Готель Club Faru.

Фураннафуші (Furannafushi) — Розкішні котеджі і бунгало розташувалися під розлогими пальмами на білому піщаному березі над прозорими водами лагуни, яка оточує цей романтичний острів. Острів довжиною 800 м, шириною 300 м, розташований в 6 км від міжнародного аеропорту Мале. Трансфер займає 15 хвилин на швидкісному катері. Готель Sheraton Maldives Full Moon Resort and Spa.

Хеленгілі (Helengeli) — Північний дикий куточок атола ідеально підійде дайверам і бажаючим побувати на незаселених островах. Це місце для мрійників і робінзонів — зарослий чагарником берег піщаною косою йде в лагуну, а під час мусонів нічне узбережжя іскриться і світиться від великої кількості планктону — приголомшливе видовище! Тут розташований один з найкрасивіших коралових рифів — Хеленгелі, який дивує багатством морської флори і фауни. Рекомендуємо занурюватися тільки при спокійному морі, місцеві течії небезпечні. Острів довжиною 800 метрів, шириною 50-135 метрів, розташований в 50 км від міжнародного аеропорту Хулуле (м Мале). Трансфер займає 55 хвилин на швидкісному катері (цілодобово). Готель OBLU by Atmosphere at Helengeli.

Еріаду (Eriyadhoo) — Маленький північно-західний острівець, розташований далеко від морських шляхів, який потонув в заростях кокосових пальм. Вузьке узбережжя, кораловий риф, збудовані парами бунгало. Одне з найпрекрасніших місць Мальдівської Республіки! Чудово облаштовані номери контрастують з недоторканими цивілізацією пейзажами, а місцевий кухар з Шрі-Ланки дивовижно готує рибу, не шкодуючи прянощів. Тут ви спробуєте незрівнянні десерти і блюда італійської кухні, зустрінете заходи сонця в барі, а-ля «морська зірка» і побуваєте в заповідних куточках. Острів — справжня знахідка для поціновувачів підводних скарбів! Готель Eriyadu Island Resort.

Кодіпару (Kodhipparu) — тропічний курорт, спроектований відомою компанією Hirsh Bedner Associates. В інтер’єрах Grand Park Kodhipparu Maldives традиційний мальдівський стиль гармонійно поєднується з сучасним дизайном. Більшість вілл мають персональними басейнами. Приманка для дайверів — домашній риф, центр дайвінгу та водного спорту. Шанувальників релаксу зацікавить чудовий spa-центр і заняття йогою. До послуг гостей сауна, салон краси і тренажерний зал. Готель відкрився в 2017 році. Розмір довжиною 250 м, шириною 150 м, розташований в 18 км від міжнародного аеропорту Мале. Трансфер займає 20 хвилин на швидкісному катері. Готель Grand Park Kodhipparu Maldives.

Хембаду (Hembadhoo) — затишний готель-острів у формі серця. Один з кращих готелів для любителів дайвінгу, романтичного відпочинку і молодят. Шикарний «домашній риф», який розташований практично біля берега. Дуже комфортний через те що розташований в закритій лагуні на мілководді, що дозволить уникнути виходу у відкритий океан. Острів довжиною 200 м, шириною 180 м, розташований в 32 км від міжнародного аеропорту Мале. Трансфер займає 50 хвилин на швидкісному катері. Готель Taj Coral Reef Resort & Spa.

Зіярафуші (Ziyaaraifushi) — однин із багатьох прекрасних курортів Мальдівських островів, розташованих на незайманих пісках на невеликому і дуже зеленому острові. На території комплексу працюють спа-центр на воді з повним спектром послуг, бібліотека та бар-ресторан на воді. У дайвінг-центрі можна взяти напрокат спорядження для занять водними видами спорту. Острів довжиною 500 м, шириною 120 м, розташований в 35 км від міжнародного аеропорту Мале. Трансфер займає 45 хвилин на швидкісному катері. Готель Summer Island Maldives.

Ріті Ра (Reethi Rah) — На мальовничому острові площею 44 гектари, серед коралових атолів, блакитних лагун і 12 золотих піщаних пляжів протяжністю 6 км, розташувалися елегантні вілли. У цьому розкішному тропічному місці для відпочинку з видом на Індійський океан є пейзажний басейн, безкоштовний бездротовий доступ до Інтернету (Wi-Fi) та спокійний приватний пляж. Стильні та просторі вілли гарантують абсолютну самоту та спокій. Частина з них розташована уздовж пляжу, серед пишної тропічної зелені. Інші — над смарагдовими водними лагунами. Острів довжиною 2000 м, шириною 500 м, розташований в 35 км від міжнародного аеропорту Мале. Трансфер займає 50 хвилин на швидкісному катері. Готель One&Only Reethi Rah.