Сан-Дієго

Сан-Дієго — прекрасне місто на узбережжі Тихого океану, розміщене недалеко від кордону з Мексикою, є адміністративним центром округу Сан-Дієго в штаті Каліфорнія. Це друге за величиною місто Каліфорнії. Жителі Сан-Дієго нескромно, але все ж мило заявляють про своє рідне місто як про «найкрасивіше в Америці». І легко зрозуміти чому. Клімат в Сан-Дієго практично ідеальний: на узбережжі температура повітря коливається в межах + 22 ° С цілий рік. Сонячний Сан-Дієго є одним з кращих курортів на узбережжі Тихого океану. Туристів він захоплює кілометрами прекрасних пляжів, іскристим синім океаном, чудовим кліматом, громадами гір і яскравим сонцем. Крім того, тут добре розвинена курортна інфраструктура, що, безсумнівно, є важливою складовою комфортного відпочинку. Ну а центр міста являє собою суміш традиційних будівель з футуристичними будівлями в стилі модерн, що надає йому особливого колориту.

Дістатися до центру міста з аеропорту Сан-Дієго можна кількома способами:

• Автобус

Автобусний маршрут MetropolitanTransitSystem (MTS) з’єднує аеропорт з центром міста Сан-Дієго. Автобуси зупиняються в терміналах 1 і 2, через кожні 15 хвилин в робочі дні (кожні 30 хвилин у вихідні), з 5:00 до 23:30. Час у дорозі становить близько 30 хвилин.

• Таксі

Якщо комфорт для вас в пріоритеті скористайтеся послугами таксі. Таксі легко доступні в області наземного транспорту терміналу цілодобово. Всі таксі дозуються і бронювання не потрібне.

Визначні місця та пам’ятки, які неодмінно слід відвідати:

• Авіаносець USS Midway — найперший авіаносець США. Протягом 47 років він перебував у складі ВМС США. У 1992 році авіаносець перетворили в музей. Екскурсії для відвідувачів проводять добровольці з числа ветеранів флоту.

• Пойнт-Лома — тут в далекому 1542 році висадився іспанський мореплавець Х. Р. Кабрільо. На честь нього на південному мисі в 1939 побудували пам’ятник, з оглядового майданчика якого відкривається панорамний вид на затоку Сан-Дієго і на місто.

• Парк Бальбоа — міський парк Сан-Дієго перевищує розміри Центрального парку в Нью-Йорку. На його території розташовані 15 музеїв і виставок, 4 театри, кілька тематичних садів і зоопарк.

• Зоопарк Сан-Дієго — вважається одним з найпрогресивніших у світі. На його території мешкають 650 видів тварин. Історія зоопарку почалася після виставки екзотичних тварин в 1915 році. Багато власників після закінчення заходу просто кинули своїх вихованців. Щоб врятувати звірів, міська адміністрація виділила ділянку землі в парку Бальбоа.

• Ботанічний сад в парку Бальбоа об’єднує в своїх кордонах кілька територій: японський сад, сад Алькасар, дитячий етноботанічний сад, старий кактусовий сад, сад дружби і багато інших. Місцева різноманітність рослин вразить навіть знавців флори.

• Старе місто Сан-Діего — тут можна побачити як виглядали перші поселення колоністів, пообідати в одному з численних ресторанів мексиканської кухні і подивитися фольклорні виступи.

• Аерокосмічний музей Сан-Дієго — експозиція знаходиться на території парку Бальбоа. У музеї є кілька тематичних секцій, присвячених літальним апаратам Першої і Другої світових воєн, «золотого віку авіації», сучасним космічним технологіям, а також іншим досягненням в галузі авіації.

• Морський музей Сан-Дієго — його експозиція складається з раритетних кораблів, кожен з яких має свою неповторну історію.

• Національний монумент Кабрільо — пам’ятник знаходиться на півострові Пойнт-Лома. Він являє собою фігуру іспанського мореплавця Х. Р. Кабрільо, який прибув до берегів Колорадо в 1542 році і заснував тут перше поселення.

• Скульптура «Беззастережна капітуляція» — статуя, що зображує  моряка і медсестру, які цілуються. Оригінальну скульптуру створив американський художник С. Джонсон за мотивами фотографії, зробленої в Нью-Йорку в день капітуляції Японії.

• Парк розваг «Белмонт» — парк атракціонів в пляжній зоні. Тут ще збереглися старі каруселі початку століття, такі як американські гірки і «гігантський ківш».

• Національне кладовище Fort Rosecrans — військове кладовище, де американських солдатів ховали з XVIII століття. Зелені газони некрополя усипані рівними рядами скромних могил з однаковими білими надгробками.

• Бухта Ла-Хойя знаходиться в північно-західній частині міста.  Затока складається з піщаних пляжів, печер і скель. В одній з частин узбережжя влаштовують лежбище морські котики, що привертає сюди велику кількість відвідувачів.